2011. április 4., hétfő

Az imádnivaló barokk

A zene nagyon fontos az életemben - végigkísér, hol a műélvezeten, hol az aktív muzsikáláson keresztül. Hangszer, ének... mikor melyik. Most egyik kedvenc vokális együttesemben, a Gemma Énekegyüttesben erősítem az alt szólamot, és ezúton szeretném minden kedves olvasómat invitálni legközelebbi koncertünkre. (A koncerten belépti díjat nem kérünk.)

A művön keresztül ismét visszakanyarodtam a barokk zenéhez, melynek hihetetlen vitalitása és kifejezőképessége mindig meglep és lenyűgöz, újra és újra. Úgyhogy most ismét barokkot hallgatok naphosszat, miközben szebbnél szebb térképeket gyártok készülő szakdolgozatomhoz. És miközben újabb és újabb műveket és előadókat keresek, a sok jó és még jobb előadás között olyan hihetetlen képességű énekeseket (és zenészeket) fedezek fel, akiket a Nagyvilág már réges régen ismer, csak előttem voltak eddig  ismeretlenek.
Hadd mutassak most három videót, melyek az előadók elképesztő virtuozitásán túl a közvetlenség bájával is hatnak: a Fabio Biondi vezette Europa Galante együttes 2010-ben készített Vivaldi: Bajazet c. operáját bemutató CD felvétele során készült. SzólistákMarijana Mijanovic, Elina Garanca és Ildebrando D'Arcangelo.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése